Instagram’da son görülmeyi kapatın!

Instagram’da son görülmeyi kapatın!

Instagram’ın yeni işlevi “en son etkin olduğunuz” saati arkadaşlarınızın görmesine müsade veriyor. Direkt mesajlarda, kullanıcı adının aşağıda görünen bu data, birçok kullanıcı için bir mahremiyet ihlali niteliğinde.

Son görülme saatiniz herkese yok, sadece direkt mesaj gönderdiğiniz ve Instagram’da takip ettiğiniz kişiler kadar görüntülenebiliyor. Hesabınız herkese açıksa ve takip etmediğiniz bir birey size DM yollarsa, son etkin olduğunuz saati göremiyor.

Bir Instagram yetkilisinin açıklamasına göre Instagram uygulamasının 25. sürümü ve sonrası bu işlevi destekliyor. Yani Aralık 2017’den sonradan Instagram’ı güncellediyseniz, bu işleve sahipsiniz demektir. Bu sürümden eski bir sürümü kullanıyorsanız, ne arkadaşınız son etkin olduğunuz saati görebiliyor, ne de siz başkalarının son görülme bilgisini görebiliyorsunuz.

Instagram’ın Son Görülme İşlevi Nasıl Kapatılır?

– Sağ alttan profil simgesine dokunun.

– Şimdi tatbik ayarlarına gidin. Bunun için iPhone’da çark simgesine, Android’de ise sağ üstteki köşedeki üç nokta simgesine dokunmanız gerekiyor.

– Aşağı kaydırın ve “Hareket Durumunu Göster” düğmesini kapalı konuma getirin.

Tümü bu kadar. İşlevi kapattıktan sonra siz de arkadaşlarınızın son görülme bilgisini göremeyeceksiniz. Yani bu mahremiyet işlevinden faydalanmanın sonucunda, başkalarını gözetlemekten de vazgeçmeniz gerekecek.

Önceki HaberGalaxy Watch beklenenden erken gelebilir  

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
  • ÇOK OKUNAN
  • YORUM